Počeo malonogometni turnir “Turbetsko ljeto”

Na  terenima Sportskog centra “SuperSport” u Turbetu jutros je počeo  malonogometni turnir “Turbetsko ljeto” za uzrast 2010. i 2012. godište. Organizator turnira je NK “Vlašić” Turbe. Trinaest ekipa prijavljeno je u kategoriji 2010. godište, a osam ekipa u kategoriji 2012. godište.

Na turniru nastupaju ekipe: NK Romari, FK Radnik Donji Vakuf, ŠN ELO GOL, NK Vlašić (bijeli), MNK Novi Travnik, NK Vlašić (zeleni), ŠF Bugojno, FK Mladost Doboj – Kakanj, NK SPORTPREVENT, NK Rijeka – Kolibirći, NK Novi Travnik, NK Ključ, ŠF Šampion Ilidža i ŠF Sporting Zenica. Turnir se igra u dvije kategorije.Za turnir uzrasta 2010 godište prijavljeno je 13 ekipa, a za turnir uzrasta  2012. godište prijavljeno je 8 ekipa.

Utakmice  se igraju na dva novoizgrađena terena u sklopu Sportskog centra “SuperSport” na kojima je postavljena vještačka trava sa FIFA certifikatom.

Ovaj Sportski centar je rezultat javno – privatnog partnerstva,a izgrađen je sa ciljem razvoja sportske i nogometne infrastrukture jer je regija Turbeta uvijek bila poznata po nogometnim talentima od kojih neki i danas nastupaju u evropkim klubovima.

 

Izvor: travnik-grad.info