Zenički biciklista Vedad Karić osvojio drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina i Biciklistički savez BiH su po prvi put u historiji izabrani za domaćina balkanskog prvenstva u MTB XCO disciplini.

Grad Bihać i biciklistički klub “Daj krug” bili su organizatori. Nakon dosadašnjeg dijela sezone u kojoj je Vedad  Karić dominirao i pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi u savezu su se potajno nadali da bi mogao doći do postolja u seniorskoj konkurenciji. Zenički biciklsta osvojio je drugo mjesto i donio prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu sa balkanskog prvenstva u XCO disciplini u seniorskoj kategoriji kod muškaraca.

“Izuzetno sam ponosan i sretan što sam ostvario ovakav rezultat i što sam uspio održati nivo spreme ovoliko dugo. Staza je bila vrhunska sa mnogo tehničkih dijelova koji meni baš i ne idu na ruku, međutim vjerovao sam u sebe jer znam u kakvom sam stanju i koliko zapravo mogu. Osvojiti medalju  na balkanskom prvenstvu  u ovakvoj konkurenciji nije mala stvar. Sezona nije gotova, slijedi nekoliko domaćih  trka  i zatim Evropsko prvenstvo“, izjavio je nakon trke Vedad Karić.