Predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH u posjeti gradonačelniku Kasumoviću

Predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković boravio je u posjeti gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću. Tokom sastanka bilo je riječi o proširenju Trening centra, igranju reprezentacija na Bilinom polju, te neizostavna tema Nogometni klub “Čelik”.

„Kada je gospodin Zeljković izabran izjavio je da će praviti nacionalni stadion, ja sam ispred građana Zenice i Gradske uprave predložio im da je Grad spreman dati stadion Bilino polje da bude nacionalni stadion reprezentacije Bosne i Hercegovine. Što se tiče proširenja Trening centra ide se ka tome da se što prije pokrenu aktivnosti. Oko “Čelika” smo razmijenili mišljenja i Nogometni savez je spreman da pomogne”, istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice nakon sastanka.

„Što se tiče današnjih razgovora usaglasili smo se po svim temama u kojem pravcu treba da idemo. Što se reprezentacije tiče, naše opredjeljenje je da Zenica bude domaćin svih utakmica, pogotovo kvalifikacionih, a u ovom momentu i sam stadion ispunjava najviše uslova koje traži UEFA i FIFA”, kazao je Zeljković, te istakao da nesporazuma na relaciji Grad Zenica – Nogometni Savez nema i da već u subotu nacionalni tim BiH igra na Bilinom polju protiv Kostarike.

Što se planova proširenja Trening centra tiče, u planu je izgradnja dva dodatna terena i proširenje smještajnih kapaciteta.

 

Izvor: zenicainfo.ba