Predstavljen program obilježavanja 76. rođendana NK Čelik i protesta navijača

Udruženje građana Robijaši 1988 održalo je danas press konferenciju u povodu obilježavanje proslave 76. rođendana NK Čelik i organizacije, mirnog i dostojanstvenog protesta koji će biti održan u subotu 19. juna.

O predstojećim aktivnostima govorili su Emir Čerim, v.d. direktor NK Čelik i Kenan Zimeri predstavnik Robijaša 1988. Proslava vrijednog jubileja 76. godina postojanja kluba biće obilježen 16. juna na platou isred Robne kuća Bosna u 18:00 sati. Program je prilagođen za sve uzraste. Uz druženje, slikanje, smijeh i zabavu najmlađi Čelikovci  će imati priliku igrati se na zelenom terenu sa igračima Čelika. Od 20:00 sati nastupiće DJ Refco. Za 21:30 sati planiran je vatromet. Na proslavi će svi simpatizeri, navijači imati priliku da ostave poruku podrške na „Čeličnom zidu“, kao i mogućnost učlanjenja u klub i kupovine artikala iz Fan shopa. Proslavu godišnjice kluba otvoriće sutra 15. juna pioniri prvaci Kvalitetne lige ZDK, i juniori prvaci Omladinske lige Federacije BIH, koji  će u 20:00 sati sa stadiona Bilino polje krenuti u šetnju gradom.v.d. direktor NK Čelik Emir Čerim je pozvao sve navijače kluba da se pridruže proslavi rođendana kluba.

Kenan Zimeri, predstavnik Robijaša NK Čelik, je kazao da je neuputino koliko Robijaši vole svoj klub.

„Protesti su rezultat nepoštivanja sporazuma potpisanog od strane grada. Protestna šetnja je planirana od RK Bosna do stadiona Bilino polje. Nećemo dopustit da bilo ko pokvari proteste“, istakao je Zimeri.

 

Izvor: zenicainfo.ba