Pripreme RK “Čelik” teku u dobroj atmosferi u timu

Rukometaši Čelika pripreme za nastavak lige počeli su 20. januara/ 21. januara 2021 godine. Trenutno rade u Areni Zenica, dok će se finalni dio nastaviti 18. februara u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići kod Olova.

„Praktično nismo ni prekidali trenažni proces. Od 25. januara smo krenuli sa završnim dijelom priprema i svakodnevnim trenizima u Gradskoj areni u Zenici, a od 18. februara, zahvaljujući predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, selimo se na specijalni dio finalnih priprema fizičke spremnosti i snage, ali i rada s loptom  u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići kod Olova. Tamo ćemo dopuniti baterije i obaviti završni dio priprema za našu proljetnu operaciju nazvanu ”Operacija Premijer liga BiH”, izjavio je trener Seldin Rizvanović.

„Radujemo se finalnim pripremama za prvenstvo u Ajdinovićima. I ove, kao i prošle godine, predsjednik Kluba Pane Škrbić nam je tu obezbijedio pripreme“, istakao je prvotimac Danijel Jurić.

Na pripreme u Ajdinoviće odlazi 18 članova  (17 igrača i trener Seldin Rizvanović).

Nakon dolaska u klubu desnog beka Samira Korjenića, pripremama Čelika se priključio još jedan igrač RK Slavije iz Istočnog Sarajeva, mladi 22-godišnji golman Adi Delalić. On će, uz Harisa Muhića i Dženana Hodžića, predstavljati trio golmana u klubu.

”Odradio sam prve treninge u RK Čeliku. Odlično sam primljen od saigrača i Uprave. RK Čelik je odlično organizovan klub i sretan sam da sam tu”, kaže  Adi Delalić.

U planu je bilo odigravanje dvije prijateljske utakmice sa premijerligašem Bosnom Visoko, ali su na zahtjev Bosne otkazane zbog situacije u tom klubu. Uprava traži nove partnere, a naredne srijede, 13. februara, Čelik igra Kup utakmicu sa prošlogodišnjim pobjednikom BiH Kupa Slobodom u Tuzli.

 

Izvor: zenicainfo.ba