RK “Čelik” upisao poraz u prijateljskoj utakmici protiv “Bosne” iz Visokog

U sklopu priprema za Kup utakmicu protiv “Slobode” u Tuzli i nastavak lige, rukometaši “Čelika” odigrali su prijateljsku utakmicu sa “Bosnom” u Visokom. Izabranici trenera Seldina Rizvanovića poraženi su rezultatom 36:27, a na poluvremenu je bilo 17:13 za domaćina.

Za nešto veću gol razliku u korist “Bosne” jedan od razloga je što je trener “Čelika”, Seldin Rizvanović dao šansu svim raspoloživim igračima koji su putovali u Visoko, ukupno njih 19. “Bosna” je na ovoj utakmici isprobavala pet igrača – stranaca iz Srbije, koje će angažovati za narednu prvenstvenu sezonu. Kod “Čelika” najviše golova je postigao najiskusniji igrač Aldin Begagić – sedam, novajlija Samir Korjenić je dodao šest, a Ante Dragičević i Slaven Šijaković su postigli po četiri gola.

“Prije svega sam želio vidjeti na djelu nove igrače, beka Samira Korjenića i golmana Adija Delalića. Bilo je previše tehničkih grešaka naših igrača, nerezonskih i slabih šuteva na gol protivnika, a naša odbrana je u par navrata pokazivala izrazite slabosti. U suštini, dok je igrala naša prva postava, imali smo dosta povoljan rezutat, od jedno do tri gola razlike, pa je poluvrijeme završeno rezultatom 17:13 za RK “Bosnu”. U utakmici sam dao šansu svim mladim igračima u drugom poluvremenu, pa je krajnji rezultat bio nepovoljniji za nas, od devet golova razlike za RK “Bosnu”, što nije baš mjerodavan rezultat onome što se vidjelo na terenu. Prijateljske utakmce se i igraju da se isprobaju svi raspoloživi igrači i to smo učinili”, izjavio je nakon susreta u Visokom, trener “Čelika” Seldin Rizvanović.

Rukometaši “Čelika” 13. februara u Tuzli igraju Kup utakmicu protiv “Slobode”, prošlogodišnjeg pobjednika ovog takmičenja.

Nakon ultimatuma menadžmenta Gradske arene “Husejin Smajlović” gradskim sportskim klubovima, u Upravi RK “Čelika” ozbiljno razmatraju varijantu da treninge i utakmice igraju u Kaknju, Žepču ili Visokom.

“Mi smo utakmicu sa “Bosnom” trebali igrati u Zenici, ali nam se finansijski više isplatilo da platimo autobus i igramo u Visokom. Uprava Arene nam traži 500 KM i to da igramo utakmicu samo na jednoj trećini Arene, gdje i treniramo?! Prema najavi direktora Arene Nedima Talića, za igranje utakmica na čitavom terenu Arena košta visokih 2.000,00 KM! Ako takva odluka o plaćanju Arene ostane na snazi, RK “Čelik” će razmotriti varijantu da sve utakmice igra van Zenice”, stav je Upravnog odbora “RK Čelika”.

 

Izvor: zenicainfo.ba