“Robijaši” proslavom rođendana kluba potvrdili status najorganizovanije navijačke grupe u BiH

Nogometni klub Čelik proslavio je sinoć 76. rođendan. Tim povodom udruženje navijača Robijaši 1988 u centru Zenice organizovali su veliko slavlje.

Višesatna manifestacija započela je u 18:00 sati, druženjem i velikom igraonicom na otvorenom. Nastavljeno je sa muzičkim programom a završeno velikim vatrometom na platou ispred Robne kuće Bosna. U prošloj sezoni Čelik je izborio plasman u Drugu ligu-Centar dok su omladinske kategorije postigle odlične rezultate.

„Nadamo se da ovaj dan u budućnosti neće biti samo praznik Čelika već cijelog grada Zenice. Institucija kao što je Nogometni klub Čelik to zaslužuje. U narednom periodu tokom vikenda očekuje nas takmičenje juniorske selekcije u play off-u za prvaka što nam je u ovoj godini bio jedini cilj u sportskom segmentu da juniori uđu Premijer ligu“, izjavio je v.d. direktor NK Čelik, Emir  Čerim.

Na putu do konačnog ozdravljena kluba i povratka u Premijer ligu pred upravom zeničkog kluba predstoji još mnogo posla i obaveza. Sa sinoćnjeg skupa više hiljada  navijača i simpatizera poslali su poruku „Ne damo Čelik“. Robijaši su još jednom dokazali da su najbolje organizovana navijačka skupina u našoj zemlji.

„Mislim da nikada do sada nije bilo izraženije do unazad godinu dana koliko su Robijaši sastavni dio Čelika. Svaka borba i svako dešavanje oko Čelika mi smo bili primorani da reagujemo. Sada imamo priliku da doprinesemo gradu i dešavanjima i nekoj novoj kulturi koja će se dešavati oko Čelika. Nama jeste cilj da se Čelik ponovo nađe u društvu najbolji, ali nama je i cilj da Čelik postane finansijski neovisan i stabilan“, izjavio je predstavnik navijača Robijaši 1988, Kenan Zimeri.

Proslavu 76. rođendana NK Čelik podržala je i kompanija Telemach organizacijom promotivne akcije i nagradne igre.

„Kao i ranijih godina tako i sada kompanija Telemach uvijek prepoznaje potrebe mladih i sve ono što je za njih vezano. Tako smo i danas ovdje da podržimo naše omladince, čeličnu djecu i čelične mladiće koji su šampioni, jer smatramo da im treba dati na znanje da nisu sami pogotovo u ovakvim vremenima. Mi smo uvijek uz njih“, izjavio je predstavnik kompanije Telemach Amir Hajrulahović.

Izvor: zenicainfo.ba