Rukometaši ŠR Čelik Junior domaćini ekipi Kaknja

Drugi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH otvoriće utakmice 12. kola koje se igraju narednog vikenda.
Mlađi zenički prvoligaš Čelik Junior uspješno je prošao pripremni period. Odigrali su šest kontrolnih utakmica koje su riješili u svoju korist. U nastavak lige ulaze sa istom ekipom kao iz prvog dijela uz jednog povratnika, Alihodžića. Na otvaranju proljetnog dijela Čelik Junior će ugostiti ekipu Kaknja. Na startu sezone Zeničani su igrali neriješeno u Kaknju 25:25. Naredni duel je prilika da upišu tri nova boda. Ipak čeka ih težak posao.

„Prošle godine smo neplanski odigrali neriješeno u Kaknju. Ove godine pripreme smo odradili odlično. Teško da se možemo priključiti borbi za prvu poziciju. Namirićemo određeni broj bodova to je sigurno. Najvažnije nam je da i omladinske selekcije nastavljaju sa takmičenjem. To naš veliki potencijal. Imamo dobre rezultate i nastavićemo u tom pravcu. Zenički klubovi su u lošoj poziciji kada su u pitanju finansije. U budžetu za 2020. godinu predviđeno je povećanje sredstava za sport, što nas posebno raduje“, izjavio je Đenan Dedić, direktor Škole rukometa Čelik Junior.

Čelik Junior u svojim redovima ima dvojicu kadetskih reprezentativaca. To su Anes Suljić i Faris Telalović. Oni su velika nada zeničkog i bh. rukometa.

Utakmica 12. kola Čelik Junior-Kakanj igra se u subotu 29. februara u dvorani Bilmišće sa početkom u 17 sati.

Drugi zenički prvoligaš rukometni klub Čelik u 12. kolu je slobodan.

 

Izvor: zenicainfo.ba