Šabić u Trening centru u Zenici okupio kadetsku reprezentaciju BiH

Selektor U-17 nogometne reprezentacije BIH, Nermin Šabić, okupio je bh. nade u Trening centru u Zenici.

Kamp za ovu selekciju predviđen je do 4. jula. Na spisku je 22 igrača iz domaćih klubova. Ovo je ujedno drugo ovogodišnje okupljanje kadetske reprezentacije BIH.

„Organizovali smo kamp samo za domaće igrače 2004. godište. Krenuli smo juče. Imaćemo par dana za treniranje i druženje. Ono što je dobro da smo dobili priliku za ovakav kamp, obzirom na dešavanja. Hendikep ove generacije je što je odigrala mali broj susreta, odnosno samo dvije utakmice. Svaka aktivnost nam dobro dođe da imamo što jasniju sliku i da bi upoznali te igrače. U našoj ligi je generacija 2003./04. godište. Dobra većina nije imala priliku da igra. Ovo će nam dobro doći“, izjavio je nakon jučerašnjeg okupljanja selektor U-17 reprezentacije Nermin Šabić.

Pauza u trenažnom procesu ostavila je traga u fizičkoj spremi nogometaša. Podložni su povredama što je uslovilo određenu izmjenu u trenažnom procesu.

„Naš program i koncept moramo mjenjati  zbog njihovog stanja. Prilike su takve da su vrućine velike, pa ćemo smanjiti i intezitet treninga. Sigurno je da nisu na onom nivou koji smo očekivali kada je u pitanju reprezentativni nivo. Ono što je ohrabrujuće je da 8. avgusta starta prvenstvo i da će oni vjerovatno biti standarni u svojim ekipama“, optimista je selektor Šabić.

U oktobru ako dozvole prilike su planirane kvaklifikacije za Euro U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu 1 sa  selekcijama Hrvatske, Bugarske i Lihtenštajna. Kvalifikacioni turnir za Euro 2021 trebao bi se  održati  od 29. oktobra do 4. novembra 2020. godine u Hrvatskoj.

Kamp za U17 reprezentativnu selekciju u Trening centru u Zenici  trajaće do 4. jula. U planu je odigravanje i jedne kontrolne utakmice.

 

Izvor: zenicainfo.ba