U KK “Kengur” počele pripreme za tradicionalni “Kengur kup”

Popuštanjem epidemioloških mjera stvoreni su bolji uslovi za nastavak trenažnog procesa u sportskim kolektivima. U Košarkaškom klubu Kengur i pored niza problema uspjeli su održati trenažni proces i postići zapažene rezultate.

„Ove godine ostvarili smo sjajan rezultat bili smo drugi u Ligi mladih i već sada se ovo ljeto vrijedno pripremamo za Kengur kup i za nastup u narednoj sezoni i očekujemo ponovo dobar rezultat u pionirskoj selekciji“, izjavio je za Zenicainfo.ba Dino Duranović, trener pionirske selekcije KK Kengur.

U prošloj sezoni od ukupno 7 selekcija 5 je stiglo do završnice Lige mladih ZDK, dok su se kadeti plasirali na završnicu prvenstva BIH. Za razvoj košarke potrebna je masovnost i kvalitetan rad sa najmlađim kategorijama. Bez dobrih uslova teško je sve to postići.

„Upravo tako. Evo mi ovdje treniramo u školskoj dvorani (OŠ MČĆ). Mi smo zadovoljni što možemo ovdje raditi, ali evo vidite ovo je školska sala malih,  daleko od normalnih dimenzija. Ovo je sala sa 350 šarafa koje smo mi stavili da parket ne bi skakao. Ali smo opet zadovoljni što možemo da radimo i što nam je ova škola omogućila“, izjavio je za naš portal Enver Jahić, trener KK Kengur.

Tokom juna i jula uspješno su odradili ljetni kamp u Ajdinovićima. U nastavku godine očekuje ih organizacija tradicionalnog Kengur kupa Zenica 2021. Ovogodišnje 23. izdanje održaće se od 27. do 29. avgusta u Areni Husejin Smajlović.

„Pripremaju se sve selekcije za Kengur kup. Mi se nadamo da ćemo moći organizovati kup i da će nas poslužiti epidemiološke mjere. Već su nam se javili naši prijatelji iz regiona i očekujemo njihov dolazak“, optimista je Enver Jahić.

U Košarkaškom klubu Kengur očekuju da će se održati na snazi povoljne epidemiloške mjere i da će ove godine ugostiti između 400-500 mladih košarkaša i košarkašica iz BIH i regiona.

 

Izvor: zenicainfo.ba