Muzika, donatorska kampanja i zaštita okoliša u fokusu predstojećeg “Zenica Meetup”-a

Utorak, 27 Juli, 2021 – 20:00 to 21:30 Još jedan “Zenica Meetup” vrijedna ekipa i-dijaspore organizira u saradnji sa Gradskom upravom Zenica, na čijem čelu se nalazi uvaženi gradonačelnik, gospodin Fuad Kasumović.

I ovaj put smo se potrudili, te za naše vijerne pratioce i redovne učesnike meetup-a osigurali mnogo zanimljivog sadržaja.

Osim što ćemo 27. jula ove godine sa našim Zeničanima govoriti o neprevaziđenoj i, za stanovnike ovog grada, iznimno značajnoj temi – zaštiti okoliša, Zeničane ćemo upoznati i sa predstojećom crowdfunding kampanjom koja bi već od naredne sedmice trebala zaživjeti. Naime, u želji da “očistimo grad za jedan dan”, pokrećemo donatorsku kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za što djelotvornije čišćenje, odnosno “oslobađanje” Zenice od otpada. Svjesni činjenice da, samo na području ovog grada, postoji više od 200 deponija koje, prvobitno, štetno djeluju na zdravlje stanovnika, i-dijaspora kao nosilac projekta i svi ljudi dobre volje streme ka istim ciljevima – rješavanju ekoloških problema i podizanju svijesti stanovništva o ovom globalnom problemu.

O detaljima kampanje ćemo vas izvijestiti na navedenom virtuelnom sastanku, stoga ne propustite priliku čuti ono što smo za vas pripremili. Sve navedeno svakako će biti potkrijepljeno i video materijalom.

Ovaj put govorit ćemo i o zabavnim sadržajima koji, prije svega, imaju za cilj promociju Bosne i Hercegovine, a samim time i promociju Zenice.

Naime, krajem mjeseca jula ekipa popularnog švicarskog benda “Šuma čovjek” koju predvodi član Upravnog odbora i-dijaspore, gospodin Ivica Petrušić posjetit će našu državu u kojoj planiraju i snimanje čak četiri muzička spota. Jedna od lokacija na kojima je planirano snimanje spota svakako je i grad Zenica sa svojim okolnim mjestima. Nije ovo prvi put da Travničanin sa švicarskom adresom svjetsku publiku upoznaje sa ljepotama naše zemlje, stoga smatramo da je pred Zenicom idealna prilika za besplatnom svjetskom promocijom. Više o ovom projektu također će biti prezentirano Zeničanima narednog četvrtka.

Do tada za sva pitanja budite slobodni kontaktirati predstavnicu Gradske uprave Zenica, gospođu Mašu Škrbić putem e-maila [email protected], te predstavnika i-platforme, gospodina Safeta Kubata putem e-maila [email protected].

Kao i svaki put do sada, sastanak ćemo upriličiti putem Zoom aplikacije, a pristupni link proslijediti nakon što obavite obaveznu registraciju, odnosno pošaljete vaše osnovne podatke sa naznakom da želite biti dijelom meetup-a na e-mail [email protected].

Čekamo vaše prijave!

www.i-platform.ch/bhs