U Rukometnom klubu Čelik počela “Operacija Premijer liga BiH”

Pripreme za naredno prvenstvo pod nazivom ”Operacija Premijer liga BiH” RK Čelik je počeo u Gradskoj areni Zenica i na Kamberovića polju.

  • Otvaranje sezone sa RK Sobodom u Tuzli, 13. februara, u okviru Kupa BiH
  • U prvom kolu prvenstva Prve lige FBiH, 27. februara, Čelik dočekuje ekipu RK Donji Vakuf
  • Sretan rođendan kapitenu Farisu Mraki!

RK Čelik u proteklom prvenstvu ima omjer pobjeda i izgubljenih utakmica 10:1 (izgubljena je jedino utakmica u gostima protiv RK Gradačca) pa su tako stvoreni značajni uslovi da Čelik bude i najozbiljniji konkurent za plasman u najviše rukometno takmičenje u Bosni i Hercegovini.

Šansa za povratak u Premijer ligu

”RK Čelik ima najveću šansu da se konačno vrati u Premijer ligu BiH, šansu koju ne smijemo propustiti jer nam i jeste mjesto tamo. Za razliku od prethodnog prvenstva, prvak Prve federalne lige se direktno plasira u Premijer ligu, a jedini uslov nam je da kod kuće pobijedimo RK Gradačac sa tri gola razlike. Mi to hoćemo, mi to možemo i mi to moramo!” – ističe predsjednik Kluba Pane Škrbić.

“Naravno da, osim spremnosti ekipe, (a smatram da već sada imamo najkvalitetniju ekipu koja se već može takmičiti u Premijer ligi), moramo imati i ostale uslove i ambijent na kojima radimo: podršku Gradske uprave i Gradonačelnika, građana i privrede. Moramo završiti neke poslove oko upravljanja Klubom, ojačati Stručni štab i kompletirati još neka kadrovska rješenja u Klubu”, dodaje Škrbić.

Za Kup igramo sa Slobodom u Tuzli

Odličan test za ekipu pred početak prvenstvene sezone (prvu prvenstvenu utakmicu RK Čelik igra protiv RK Donjeg Vakufa u Zenici, 27. februara), je utakmica za Kup BiH protiv Slobode u Tuzli.

Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba Čelika, kaže tim povodom:

”Nisam sretan što smo za protivnika u Kupu BiH dobili prošlogodišnjeg pobjednika Kupa, odličnu ekipu RK Slobode iz Tuzle, koja ima kompletan tim rukometnih profesionalaca. Ipak, mi u Tuzlu idemo da se nadigravamo. Borićemo se maksimalno a sigurno je da će nam ta utakmica protiv jakog protivnika poslužiti da ”izvagamo” gdje smo mi, šta nam nedostaje”, kaže Rizvanović.

Malo promjena u sastavu RK Čelika

Inače, RK Čelik u novu sezonu ulazi sa gotovo istim sastavom kao i prošle godine. Razlika je jedino u tome što je golman Riad Polić otišao u rukometne profesionalce u RK Iskru u Bugojnu, iako sa porodicom živi u Zenici.

Na golmanskoj poziciji Čelik ima dva još dobra golmana: Harisa Muhića Kireta i Dženana Hodžića. Desno krilo Adnan Kišić se vratio u svoj Lukavac gdje je dobio posao, a u RK Čelik se na raspolaganje treneru Rizvanoviću stavo legendarni Čelikovac Edvin Begović.

U bekovskoj liniji i dalje imamo otvoren konkurs za još jednog beka. U pregovorima smo sa tri kandidata i nismo se još odlučili koga ćemo dovesti kao pojačanje”, kaže Seldin Rizvanović.

Sretan rođendan kapitenu Mraki

Mladi kapiten RK Čelika, Faris Mrako, 26. januara slavi svoj 22. rođendan. Čestitke su mu pristigle iz Uprave kluba, saigrača, prijatelja i navijača.

”Faris Mrako je sjajan momak, primjer drugima u svakom pogledu. Odličan je igrač i student, budućnost zeničkog rukometa. Želim mu puno, puno godina sretnog života, zdravlja, ljubavi i uspjeha”, kazao je predsjednik Kluba Škrbić u rođendaskoj čestitci Farisu Mraki.

Mrako je za naš portal izjavio:

”Hvala svima na čestitkama za rođendan, a moja rođendanska želja svih želja je da ove godine uz pomoć Grada, naših ljubitelja i navijača, osvojimo titulu prvaka Prve lige Federacije BiH i plasiramo se u Premijer ligu BiH! Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo, a ja lično obećavam: ovo će biti moja najbolja rukometna sezona!”, ističe Mrako.