Kako odabrati savršenu boju i teksturu laka za nokte

Ponekad je teško odlučiti se između prozirnog, crvenog i cijelog mnoštva boja lakova za nokte. Osim toga, svake se godine na odjeljcima za ljepotu i njegu tijela nude nove nijanse, što dodatno otežava potragu za savršenim lakom.

Stoga vam u nastavku donosimo sve o bojama i teksturama lakova za nokte kako bismo vam olakšali potragu!

Odgovarajuća boja laka 

Prije svega, poželjno je da koristite lak za nokte koji se podudara s bar jednom bojom odjeće koju nosite.

Proziran lak – Proziran lak s laganom ružičastom ili bež nijansom osigurat će vašim rukama elegantan i diskretan izgled. Nijanse u boji kože su uvijek IN, bez obzira na aktualne trendove i godišnje doba. Dodatni plus je i to što proziran lak možete lako nanijeti na nokte bez straha da ćete zamrljati prste.

Crveni lak – Crvena boja je simbol ženstvenosti. Crveni lak za nokte lijepo pristaje uz crveni ili gloss ruž za usne. Po mogućnosti kupite ruž i lak iste marke kako biste unaprijed spriječili moguće razlike u nijansama crvene. Također je važan i postupak nanošenja crvenog laka. Prvo nanesite osnovni premaz za nokte (tzv. base coat), a onda dva sloja laka. Važno je da sve radite polako kako ne biste zamrljali prste.

Savjet: Obratite pozornost na boju odjeće!

Primjerice, crna odjeća u kombinaciji s crvenim lakom ostavit će svakog bez daha, bez obzira jeste li crni od glave do pete ili je vaša odjeća u crno-crvenim tonovima.

Za posebno elegantan izgled ruka nalakirajte nokte nekom od tamnih boja jeseni (smeđa, ljubičasta, boja šljive i sl.)

Ove nijanse laka odlično se slažu sa sjenilom za oči u purpurnoj, čokoladnoj ili nekoj smeđoj nijansi.

Upozorenje: Ljubičasti lak loše se slaže sa crnom odjećom. Umjesto toga obucite radije nešto u hladnim bojama, primjerice bijelo ili sivo.

Crni lak – Crni lak je uvijek in. Pritom je poželjno je da prije nanošenja crnog laka podrežete nokte tako da budu kratki i uglati. Što se tiče odjeće, najbolje je odjenuti nešto tamnije ili crno. Međutim, izbjegavajte odjeću smeđe boje jer u kombinaciji sa crnim lakom izgleda neukusno.

Svjetlucavi lak – Svjetlucavi lak ostavlja glamurozni dojam. Ljeti pruža preplanulim stopalima bezbrižan styling, a u zimskim blagdanskim večerima je idealna dodatna oprema za uljepšavanje.

Međutim, nemojte ga često koristiti da ne biste izgledali prekičasto.

Savjeti za izbor prave teksture laka

Kod biranja laka trebate paziti ne samo na boju već i na teksturu laka. Razlikujemo pet vrsta lakova prema teksturi: kremasti, matirani, biserni, opalescentni (sedefasti) i svjetlucavi.

Svaka od ovih tekstura postiže drugi efekt na noktima.

Primjerice, matirani lak je najprimjereniji u svakodnevnom životu i za odlazak na posao.  Njegova tekstura je jednostavna i na noktima izgleda prirodno i diskretno.

Totalno IN: Briljantno plava boja laka pružit će vašem odjevnom stilu dašak otmjenosti, a rukama neodoljiv ženstveni izgled.

Totalno OUT: Biserni lak je bio jedan od omiljenih lakova 90-ih godina kad je “trash look” bio u modi. Danas ga je poželjno izbjegavati, osim ako imate preplanuli ten.