U Zenici održano 16. Karate prvenstvo Federacije BiH za djecu

13. i 14. marta održano je 16. Karate prvenstvo Federacije BiH za djecu u organizaciji Karate saveza FBiH i Karate kluba “Čelik”.

Uz strogo propisane epidemiološke mjere koje su na snazi, Karate klub “Čelik” je vrlo uspješno i sa najvećim ocjenama održao ovo prvenstvo. Satnica prvenstva je ispoštovana u minutu tako da se može reći da je ovo bilo do sada najbolje organizirano prvenstvo.
Samom organizacijom Karate klub “Čelik” je bacio u drugi plan rezultat.
Ismihana Garanović je ostvarila veliki uspjeh i u najjačoj  i najbrojnijoj kategoriji na prvenstvu domogla se bronzane medalje, te sa četiri pobjede i jednim porazom osvaja treće mjesto. Ismihana trenira tek neki šest do sedam mjeseci i nosilac je narančastog pojasa.
Mladi kata tim u sastavu Petra Perić, Adna Nadžaković i Elma Tarčin osvojile su bronzane medalje, Faris Muračević je sa dvije pobjede i dva poraza osvojio peto mjesto, a u borbi za medalju je poražen, dok su Amar Tabak i Tarik Alispahić ispali su u prvom kolu
Karate klub “Čelik” će također biti domaćin i karate prvenstva Bosne i Hercegovine za djecu koje bi se trebalo održati u aprilu.