Završen Kengur kup: OKK Čelik pobjednik u najatraktivnijoj kategoriji

Završen je 21. Međunarodni košarkaški turnir, Kengur kup Zenica, koji je okupio oko 400 mladih košarkaša i košarkašica, raspodijeljenih u pet kategorija.

U finalu juniora, ekipa Čelika je savladala Kengur, 88:66, a MVP ove kategorije je košarkaš Čelika, Kristijan Tomić. U konkurenciji kadeta, pobjednik je slovenski Branik Maribor, koji je u finalu savladao ekipu PVSK-a, sa 53:46. Za najboljeg igrača proglašen je Tomaž Rajter iz Branika.

Kategorija pioniri, donijela je zanimljive mečeve, a u finalu je ponovo slovenski Branik, bio bolji od domaćina Kengura 34:33, dok je titulu najboljeg igrača ove kategorije ponio Danko Cvitanović iz Kengura.
Ekipa ZTE Zalaegerszeg, pobjednik je kategorije predpionira, savladavši domaći Kengur rezultatom 46:32, dok je MVP bio Mark Mezofi iz ZTE-a. U posljednjoj kategoriji pionirki, ekipa Ragusa iz Dubrovnika, osvojila je prvo mjesto, pobjedivši Tešanj sa velikih 39:6.

Na ovogodišnjem Kengur kupu učestvovalo je preko 400 dječaka i djevojčica u 5 kategorija, učesnici su bili stari sportski prijatelji iz Mađarske, koji u Zenicu dolaze već 18. godinu zaredom, zatim iz Slovenije, Hrvatske, Srbije. Naravno tu su i ekipe iz cijele BiH.
Izvor: zenicainfo.ba