Završen prvi dio sezone Prve futsal lige FBiH, zenički Neimari drugi na tabeli

Utakmicama 7. kola završen je prvi dio sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH grupa 1.

Seriju dobrih igara u prvoj takmičarskoj sezoni ekipa malonogometnog kluba Neimari iz Zenice, krunisala je drugim mjestom na tabeli. U posljednjem kolu bili su slobodni međutim to nije promjenilo izgled tabele i plasman zeničkih malonogometaša.

U šest kola su upisali 3 pobjede uz 2 neriješena rezultata i 1 poraz. Jesenji dio otvorili su gostujućom pobjedom protiv Drine sa 2:3. Na domaćem parketu bili su bolji od Žepča sa 6:3 i Iskre-Vrbas sa 10:5. Dva puta su remizirali u gostima: Liliumom 3:3 i DiaBiH-om 2:2. Jedini poraz doživjeli su od vodećeg Željezničara sa 2:1. Učinak ekipe trenera Mersida Burekovića više je nego dobar.

„Uspjeh iz prvog dijela sezone je prevazišao naša očekivanja. Ako uzmemo u obzir igrački kadar sa kojima raspolažemo i vrijeme koje smo imali za pripreme, mi smo više nego zadovoljni. Rasploženje u ekipi je na zavidnom nivou i nastvaićemo tamo gdje smo stali“, ocijenio je prvi dio lige Nermin Pašalić, kapiten ekipe.

Ekipa nije prekidala trenažni proces. Pauzu u prvenstvu će iskoristiti za uigravanje tima kroz učešće na turnirima širom BiH. Večeras igraju prijateljski meč u Kaknju. U proljenti dio ući će sa drugog mjesta na tabeli i sa 11 bodova. U nastavku Neimari imaju i nešto bolji raspored. U goste im stiže direktni konkurent za prvo mjesto Željezničar.

„Plasmanom u vrh tabele naše ambicije su porasle. Naše namjere i čemu težimo jeste da igramo play off za prvaka Prve futsal lige a samim time i ulazak u Premijer futsal ligu BiH“, naglasio je Nermin Pašalić.

Proljetni dio takmičenja starta 1. februara 2020. godine utakmicama 8. kola. Neimari će ugostiti ekipu Drine iz Goražda. Trenutno su u pregovorima da u drugom dijelu takmičenja utakmice igraju u Areni Husejin Smajlović.

 

Izvor: zenicainfo.ba