Završeni radovi na postavljanju reflektora na atletskom i tenis terenu

Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata završilo je radove na postavljanju reflektora na atletskom stadionu, kao i tenis terenima.

Ovim će sportašima biti olakšan trenažni proces, jer će u ovim toplim danima tereni biti otvoreni i tokom večernjih sati.

Pomoćnik direktora za projekte i razvoj, Feđa Jovanović, ističe da je riječ o nastavku programa koji se realizuje u saradnji sa federalnim ministarstvom za sport i kulturu.

„I ove godine smo prošli na natječaju.Aplicirali smo za sredstva za osvjetljenje tenis terena i atletske staze.Tenis tereni su ranije završeni, a danas i atletska staza, tako da će trenažni proces biti moguć i tokom večernjih sati“, kaže Jovanović.

Sa postavljanjem reflektora stvaraju se još bolji uslovi za trenažni proces.

„Kao što vidite danas je blizu 40 stepeni i nemoguće je trenirati. Ovaj projekat će sigurno pomoći sportistima i građanima Zenice da se bave sportom i da treniraju u boljim uslovima. To se isto odnosi i na zimski period kada su dani kraći i kada se ne može raditi drugi trening koji je sportistima neophodan“, rekao je Jovanović.

Vrijednost investicije iznosi 10 000 konvertibilnih maraka.

 

Izvor: zenicainfo.ba