Zeničanka Maja Dodik osvojila dvostruku titulu na međunarodnom ITF juniorskom turniru u Poreču

Zbog pandemije koronavirusa otkazani su mnogobrojni teniski turniri u našoj zemlji i regionu. Na malom broju turnira konkurencija je bila izrazito jaka, zbog toga svaka osvojena titula ima veliko značenje.

Članica Teniskog kluba “Favorit” iz Zenice Maja Dodik osvojila je dvostruku titulu na međunarodnom ITF juniorskom turniru u Poreču od 20. do 25. oktobra. U veoma jakoj konkurenciji 50 teniserki iz 11 zemalja, kao osma nositeljica, ostvarila je pobjede u finalima u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima. Do finala je pobijedila predstavnice Hrvatske, Češke i Slovenije. U finalu je slavila ostvarivši pobjedu nad Slovenkom Tarom Gorinšek sa 2:0 u setovima i rezultatom 7:6 6:4. Ovaj rezultat predstavlja jedan od većih uspjeha BiH i zeničkog tenisa na međunarodnim takmičenjima.

„Ovaj turnir predstavlja najveći uspjeh za mene do sada. Poreč je najveći teniski centar u Hrvatskoj, pa je svaki meč bio kvalitetan. U finalu sam igrala sa Slovenkom i odigrala sam najbolje što sam mogla kako bi meč otišao na moju stranu“, izjavila je za Zenicainfo.ba, Maja Dodik, članica TK „Favorit“ iz Zenice.

Ovogodišnju sezonu Maja je odlično započela na ITF turniru u Mostaru, u januaru gdje je odigrala finale.

„Mislila sam da ću odigrati puno više turnira jer sam igrala finale ITF turnira u Mostaru. Međutim, zbog koronavirusa svi turniru su bili otkazani do septembra, pa sam tada samo odigrala ponovo međunarodni turnir u Mostaru, gdje sam sam došla do polufinala u singlu a u dublu u paru sa Suanom Tucaković sam osvojila turnir. Za sada nemam planiranih turnira, s tim da sam trebala igrati u Zagrebu ali je i on otkazan“, izjavila je Maja Dodik.

Za narednu sezonu planira nastupe u seniorskoj konkurenciji na profesionalnim turnirima, a zbog loših uslova u Zenici, trenirat će u balonima u drugim gradova BiH.

 

Izvor: zenicainfo.ba