Više hiljada vjernika obilježilo blagdan Male Gospe

U svetištu Gospino vrilo nadomak Travnika i ove godine je na hiljade vjernika iz BiH i drugih krajeva svijeta tradicionalno prosloavilo blagdan Male Gospe. U ovom svetištu koje pripada Župi Svetog Mihovila – Ovčarevo i nosi naziv Gospino vrilo ovaj blagdan se godinama na poseban način obilježava uz prisustvo hiljada vjernika. Mala Gospa je dan rođenja Blažene Djevice Marije, a slavi se 8. septembra svake godine.
Ove godine su slavljene trodnevnice koje je predvodio tajnik provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić. Centralno misno slavlje, na sam blagdan Male Gospe, predvodio je fra Zoran Livančić, župnik travničke župe Gornji Dolac. I ove godine Travnik su posjetile hiljade vernika iz svih krajeva svijeta.
Inače, Gospino vrilo nadomak Travnika izvor je ispod šumovitog brežuljka, gdje su mještani i prolaznici decenijama tražili i nalazili tjelesnu, ali i duhovnu okrjepu, vjerujući u nadprirodnu moć ovoga mjesta i izvora hladne pitke vode.
Tako je potekla inicijativa za gradnju veće crkve, što je 1989. i počelo. Prije nekoliko godina na radost vjernika crkva je završena, a posvećena je blaženoj Gospi. Mala Gospa donosi jesen pa se u narodu kaže “Gospa Mala – jesen prava!”