Ekološke metode očuvanja proizvodnje

Povećava se proizvodnja kao odgovor na rastuću potrošnju koja uzrokuje ekološke probleme u svijetu. Industrijska proizvodnja temeljena na visokoj potrošnji inputa ima negativne posljedice za gospodarstvo, prirodu i zdravlje. Pretjerana i nesvjesna upotreba fosilnih izvora energije, pogrešne i neadekvatne primjene, kemijski pesticidi koji se koriste u borbi protiv štetočina, hormona i sintetičkih gnojiva koji omogućuju rano i višestruko žetvu, dimne plinove koji se ispuštaju u atmosferu kao posljedica proizvodnje i zagađenja okoliša uzrokujući mnoge probleme od raka. otpad je jedan od glavnih uzroka ekološke krize.

 

Sukladnost s cjelovitošću ciljeva usmjerena je na ekološku proizvodnju. Ima odvojene metode za gospodarenje otpadom, prirodno sjeme i gnojidbu, plodored, visok prinos, visoku kvalitetu, stabilnost bioraznolikosti, korištenje obnovljivih izvora energije. To je pristup u kojem su uključene socioekonomske dimenzije, sintetički i kemijski unosi, razvijeni su biološki i ekološki mehanizmi kontrole, a potrebna je optimizacija proizvodnje za održavanje vitalnih aktivnosti.

 

Nakon nacionalnih i međunarodnih istraživanja, ekološke metode proizvodnje, koje kontinuirano obnavljaju standarde, potvrđuju i dokumentiraju certifikacijska tijela. Zdrav život je poljoprivreda, stočarstvo, gospodarenje otpadom i njegova primjena od velike važnosti za postizanje stabilne ekološke ravnoteže.

 

Metode proizvodnje ekološke poljoprivrede

U svjetlu ekološki prihvatljivih praksi, ekološka poljoprivreda prihvaća ljude, životinje, biljke, vodu i tlo kao cjelinu. U primjenama gdje je prirodno prilagođavanje glavno načelo, cilj je manje energije i više kvalitete. Kompost, životinjsko podrijetlo, zeleno gnojivo je poželjnije nego lako rastopiti minerale. Vodimo računa da se na istom mjestu uzgajaju različiti usjevi, a tlo je uvijek pokriveno. Stvara pozitivne učinke u ime biološke raznolikosti i pruža otpornost biljaka, zdravlje sjemena i tla zaštitnim proizvodima dobivenim iz biljnih ekstrakata.

 

Metode ekološke poljoprivredne proizvodnje imaju različite svrhe. Ti su ciljevi;

Pružiti poslovnim subjektima, samodostatnosti ili potaknuti suradnju, višestruku strukturu.

Povećati plodnost tla i učiniti ga kontinuiranim.

Podržati prehranu biljaka njihovim biološkim aktivnostima.

Povećati životni standard i razine prihoda ovlaštenih i zaposlenih.

Integrirati žive stvari u prirodu i izbjeći pristup usmjeren na ljude.

Dati važnost fiziologiji prehrane i primjeni biološke organske poljoprivrede i bioloških dinamičkih poljoprivrednih metoda u kojima su klasificirane metode ekološke poljoprivrede.

Biološki dinamične metode uzgoja temelje se na poboljšanju vode i tla. Cilj mu je prenijeti potrebe biljaka na tlo i dobiti iscjeljivanje hranjivih tvari i zdravlje. Koraljni vapnenac, brašno od lave i tako dalje. minerali, trava, lišće, slama itd. koristi se prirodni kompost dobiven miješanjem otpada i gnojiva iz životinjskog izvora. Grijanjem vlažnog tla, dovođenjem hrane u promet, humusom s poljoprivredno korisnim biljnim vrstama ostvaruju se proizvodnjom. U proces se mogu dodati svi organski otpadi (osim kuhanih obroka). Kao rezultat ove metode dobivaju se proizvodi visoke topline, svjetlosti i hranjive vrijednosti. Metoda ima tri osnovne karakteristike; priroda teži rastu, ravnoteža koja proizlazi iz unutarnje napetosti je dinamična i promjenjiva, potrebna je cjelovitost i sklad.

 

Biološke metode organskog uzgoja sastoje se od odgovarajućeg plodoreda i mehaničkih i fizičkih metoda suzbijanja bolesti / štetnika. Korištenje poljoprivrednih štetnika koji su suprotni štetočinama, stvaranje prirodnih staništa, zamki / zamki i tako dalje. ne-sintetske metode trebaju biti preferirane. Lijekovi su biorazgradivi materijal za pokrivanje, kosa, životinje za ispašu, mehanička ili ručna sadnja i problem korova.

 

Ekološke metode proizvodnje i pristup nultog otpada

Sektori navedeni u Kyoto protokolu i Okvirnoj konvenciji UN-a o klimatskim promjenama su energetika, poljoprivreda, korištenje zemljišta i šumarstvo, industrija, promet, izgradnja i gospodarenje otpadom. Trebalo bi procijeniti mogućnosti sprječavanja, smanjenja, ponovne uporabe, recikliranja, povećanja potrošnje, inače bi ih trebalo zbrinuti. Ove metode čine korake gospodarenja otpadom kao rezultat nultog otpada namijenjenog. Za suptilnost pristupa, koji ima mnogo metoda, zakonodavstvo treba ispitati ili informirati.