Vodič za ekološko življenje

Tradicije baka se ne koriste, one se generaliziraju u svakodnevnom životu i izražavaju kao čišćenje, a umjesto proizvoda koji uzdrmavaju ekološku ravnotežu svijeta uporabom štetnih kemikalija, stvari koje treba učiniti umjesto toga zapravo su ekološki životni vodiči.

Čišćenje u Vodiču za ekološko život

Mnoge štetne tvari kao što je kiselina koja se koristi u pećnicama, destilirano ulje u poliranju namještaja, klor u izbjeljivanju rublja, upotreba fenolnih otopina u sterilizaciji kupaonice zauzimaju veliko mjesto u svakodnevnom životu. Postoji više od tisuću 50 kemijskih otopina koje se mogu pomiješati s prirodnim izvorskim vodama, onečistiti tlo u poljoprivrednim primjenama, prodrijeti u biljke i doseći vrhunske stupnjeve prehrambene piramide u kratkom vremenu.

U svijetu s tako mnogo proizvoda i aplikacija gotovo je nemoguće da ekološka ravnoteža ostane stabilna. Ljudska bića, koja bi trebala biti odgovorna za svu imovinu kao rezultat njihovih aktivnosti, trebala bi steći naviku u korištenju proizvoda koji ne štete zdravlju i prirodi.

Ekološki proizvodi

Pjena za pranje koja ne sadrži hlor s pjenom sapuna, omekšavanje vode i uklanjanje nečistoća (ostaci nafte, ostaci na bazi ulja) ne uzrokuje ispuštanje štetnih plinova. Pogodan za uporabu s rukavicama.

Plijesan se sprječava uporabom boraksa, koji je prirodni izvor minerala i omogućuje dispergiranje mirisa, dezinfekciju, antibiotike, antifungalne i antiseptičke učinke.

Osim toga, umjesto upotrebe životinjskog ili naftnog sapuna, treba koristiti tekući sapun na bazi povrća (arapski sapun, itd.). Boraks, arapski sapun, mješavina vode (na svim površinama) ili mješavina vode i izbjeljivača (osim stakla, aluminija i poliranih površina) trebali bi biti poželjniji umjesto upotrebe višenamjenskih sredstava za čišćenje za koja se smatra da su prikladni za mnoge svrhe, ali uzrokuju oslobađanje plina amonijevog klorida.

Ocat je još jedan prirodni proizvod za čišćenje dobiven fermentacijom zrna / voća. Ima svojstva za uklanjanje bakterija, ulja i minerala. Zbog toga treba koristiti ocat ili sok od limuna kako bi se uklonili ostaci ulja i mrlje.

Oslobađanje plina klora iz kemikalija za ribanje treba prekinuti uz upotrebu natrijevog bikarbonata, poznatog kao karbonat, među osobama koje imaju svojstva izbjeljivanja i dezodoriranja. Osim toga, treba koristiti mješavinu karbonata i boraksa za čišćenje kupelji umjesto ovog proizvoda koji se u potpunosti pretvara u otrovni plin sa smjesom amonijaka. Osim toga, isti rezultat se može dobiti prskanjem karbonata ili soli na ulju i uronjenoj otopini octa u spužvu.

Potrebno je prekinuti uporabu omekšivača, parfema, dezodoransa i osvježivača zraka, što može rezultirati iscrpljivanjem ugljika i oštećenjem ozonskog omotača kao posljedicom mnogih štetnih učinaka i uzrokovati bioakumulaciju. U tom slučaju treba početi koristiti esencijalno biljno ulje. Čak i kod kuće, moguće je proizvesti eterična ulja koja mogu postići željene mirise s nekoliko jednostavnih metoda.

Dezinfekcijska sredstva koja sadrže hlapljive kemikalije i krezol, koji uzrokuju iritaciju dišnog sustava i iritaciju kože, treba zamijeniti mješavinom boraksa i vruće vode koju je testirala i odobrila Zaklada za čiste vode. Uz dodatak antimantika i antiseptika, može biti učinkovit u čišćenju ugodnog mirisa i pukotina.

Vrućom vodom, karbonatom, boraksom, sokom za pranje, octom i arapskim sapunom moguće je miješati i četkati s povjerenjem i postići najbolji rezultat za pod u kupaonici. Mješavinu octa, tople vode i arapskog sapuna treba koristiti za kuhinjski pod.

Vodič za ekološki život naravno nije ograničen samo na čišćenje. Prirodne alternative treba koristiti u proizvodima za osobnu njegu, kuhinju, namještaj i odjeću za kemikalije koje se nalaze u svim područjima svakodnevnog života. Stoga, za razliku od teflonskih lonaca i lonaca, treba koristiti keramičke posude za kuhanje. Odjeća od organskog pamuka trebala bi biti poželjnija umjesto konvencionalnog pamuka koji se ne može ukloniti iz poljoprivrednih poljoprivrednih ostataka i nastavlja se apsorbirati iz kože dok se nosi. Organske pelene trebaju biti poželjnije kada se koriste pelene. Uzgoj ukrasnih biljaka poput paprati, zelenih paukovih biljaka i tratinčica mora se pripisati težini zbog svojstava kućnog čišćenja zraka.

Djeca koja provode više vremena nego odrasli u terenskim igralištima izložena su teškim kemikalijama, a prodiranje kroz usta, kožu i respiratorni trakt se povećava dok sve dodiruju s radoznalošću i pere manje ruku nego odrasli. Kako im je potrebno više hranjivih tvari i rast stanica je brz, mutacije stanica se aktiviraju brže. Zbog tih i tisuću negativnih učinaka, uporaba organskih proizvoda za zdravlje svih živih organizama, posebno za mlađe dobne skupine, treba postati raširena.

Svi potrošački proizvodi, osim bambusa, organski su i moraju se odlučiti nakon što se vidi njihova potvrda i treba ih detaljno ispitati. Ne treba zaboraviti da su svi navedeni prijedlozi također i načini uštede, a potrebne metode uštede energije treba dati više prostora u svakodnevnom životu.