FOTO: SD “Winner” na Vlašiću realizuje obuku skijanja za zeničke osnovce i srednjoškolce

Sportsko društvo Winner iz Zenice nastavilo je sa realizacijom obuke skijanja za najmlađe sugrađane.

Ova tradicionalna aktivnost realizuje se na planini Vlašić koja u potpunosti pruža sve potrebne uslove za savladavanje prvih skijaških “koraka”. Nove vještine uče osnovci i srednjoškolci.

“Danas je prvi dan treninga, grupe su formirane i odziv je zaista veliki, preko 85 polaznika pridružilo nam se na Vlašiću u ovoj smjeni koja je zbog nedostatka snijega prvobitno bila prolongirana. Planiramo da organizujemo još jednu smjenu, u obuci učestvuju svi profesori tjelesnog odgoja iz SD “Winner”, ne nedostaje ni podrška SRC “Vlašić”. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu i da će polaznici uspjeti savladati, kako osnove, tako i napredne tehnika skijanja”, kazao je Sanjin Aldobašić iz SD “Winner”.

Sanjin Aldobašić

Staze na Vlašiću su odlično pripremljene, trenutno ni snijega ne manjka, a prema prognozama tako će i ostati u narednom periodu.

Mnogi od polaznika redovni su učesnici obuka koje realizuje SD “Winner”.

“Već pet godina učestvujem u ovoj aktivnosti, naučio sam skijati i lijepo mi je ovdje”, govori nam Imad, koji ne propušta priliku da dodatnim časovima usavrši svoje tehnike.

U nastavku pogledajte foto galeriju koju smo zabilježili prvog dana obuke skijaša na Vlašiću u organizaciji Sportskog društva “Winner”.