Podignite imunitet uz pomoć meda i cimeta

honey-and-cinnamonIako spoj cimeta i meda asocira na blagdansko vrijeme, kad sve u kući miriši na fine kolače, naše bake će se složiti s činjenicom kako je ovaj spoj idealan za pripremanje organizma za hladnije godišnje doba! Upravo se cimet pomiješan u med stoljećima smatra kao lijek za svaku bolest.

U današnjoj temi dana pročitajte za što je sve dobar ovaj magičan spoj i kako se uz pomoć meda i cimeta mogu ublažiti simptomi akutnih bolesti.

Imate li problema sa srcem? Pomiješajte med i cimet i smjesu nanesite na šnitu integralnog kruha. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno, a djeluje na umanjivanje kolesterola i sprečava nastanak srčanog udara. Redovna upotreba jača srčani mišić i revitalizira krvne žile.

Pomaže kod karcinoma želuca. Pacijenti koji boluju od ovog oblika karcinoma trebaju jesti žlicu meda pomiješanu sa žlicom cimeta, svaki dan, najmanje tri mjeseca.

Muči li vas artritis dodajte dvije žlice meda i jednu žlicu cimeta u vrelu vodu. Ako ovaj napitak pijete redovno, kažu nutricionisti, možete izliječiti kronični artritis.

Smanjite holesterol! Pomiješajte dvije žlice meda i tri žlice cimeta u pola litre vode. Ova smjesa će umanjiti količinu masnoća u krvi.

Savršen lijek protiv upale mjehura. Kako pripremiti lijek? Pomiješajte dvije žlice cimeta i jednu žlicu meda u mlaku vodi i pijte nekoliko puta tjedno. Ovo uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.

Primijenite pastu na inficiranu kožu! Promiješajte med i cimet, smjesu stavite na dio kože koji je zahvaćen infekcijom i držite oko 30 minuta. Zatim isperite mlakom vodom. Rezultat će vas oduševiti!

I na kraju, pobijedite prehladu! Jednom dnevno, u tijeku tri dana uzmite jednu žlicu meda s četvrtinom žlice cimeta. Na ovaj način oslobodit ćete se kašljanja, kihanja i bolova u sinusima.