Savez izviđača grada Zenice: Počela prva smjena zimovanja, na Smetovima 55 učesnika

Prije nekoliko dana uspješno je započela ovogodišnja akcija “Zimovanje Smetovi 2022” u organizaciji članova zeničkih izviđača koji su ulaskom u 2022. godinu proslavili 70 godina postojanja izviđača u Zenici.

Već dvadesetu godinu zaredom Savez izviđača grada Zenica organizuje zimovanje na Smetovima. Provodi se u četiri smjene, a kako ističu iz ovog saveza ove godine je zainteresovanost članova veoma veća.

„Zbog ukazane potrebe za smještajnim kapacitetima, učesnike smo morali smjestiti u dva doma, izviđački i u dom Planinarskog društva „Željezara Zenica“. A nadamo se da ćemo naredno zimovanje dočekati kao domaćini u novom objektu Eko kuće Smetovi“, ističe Sakib Halilović, starješina „Zimovanja Smetovi 2022“.

U prvoj smjeni je već 55 učesnika, druga smjena je veća za 10 članova, a popunjene su i treća i četvrta smjena. Djeca učestvuju u raznim izviđačkim aktivnostima, igricama, radionicama, ali i kulturno-zabavnom programu. Kako navode dva učesnika Jan i Davud nikada im nije dosadno i uvijek se zabavljaju.

Dječiji osmijesi bili su dovoljan pokazatelj da su zadovoljni programom i ovogodišnjim zimovanjem na Smetovima.

 

Izvor: zenicainfo.ba