Klasični komadi odjeće koje trebate imati

Dilema šta obući, posebno u jutarnjim satima kada je vrijeme za spremanje na posao, može biti prilično naporna, a svima nam se znalo dogoditi da usljed  sparivanja i odlučivanja o odjeći čak i zakasnimo. Međutim, jutarnji ritual biranja odjevne kombinacije može biti znatno olakšan ukoliko u ormaru imate nekoliko klasičnih komada, koji vam, osim za posao, mogu poslužiti i za aktivnosti nakon njega.Njihova osnovna prednost je u tome što se lako kombiniraju, a pogledajte koji su to komadi odjeće koje trebate imati u svom ormaru

Strukirani sako

Ovaj odjevni predmet možete kombinirati uz pantalone, suknje ili haljine. Kako biste ga što više iskoristili i kombinirali s različitim stvarima preporučuje se da izaberete sako u neutralnim bojama poput crne, bijele, sive ili bež.

moda

 Mala crna haljina

S jednostavnom crnom haljinom nikada nećete pogriješiti bilo da vam je potrebna za poslovne koktele ili neku drugu vrstu zabave. Bitno je da prilikom odabira obratite pažnju na to da haljina ne bude previše kratka ili otvorena.

moda1

 Poslovne pantalone

Pri kupovini pantalona potrebno je da birate one s više elastina kako bi vam bile udobnije. Preporučuje se da boju pantalona birate u skladu sa sakoom, ali ako ste ljubitelj šarenih obratite pažnju da bar u nekom dijelu imaju boju sakoa.

moda2

Salonke

Svaka žena treba da ima barem jedan par salonki makar i samo za one najvažnije i najsvečanije prilike. Ukoliko niste veliki ljubitelj visoke pete, birajte one srednje veličine i efekat elegancije neće izostati.

moda3

Ž4 = Bijela košulja

Osim što je veoma ležerna i jednostavna, bijelu košulju možete kombinirati uz sve, bilo da ste ljubitelj pantalona, suknji ili pak farmerica.

moda4

 

 Ravne cipele

Osnovna prednost ove vrste cipela je njihova udobnost, ali i to što se lako kombiniraju uz svaku odjevnu kombinaciju.

moda5

Midi suknja

U ovom modelu suknje elegancija vam je zagarantirana. Možete je kombinirati sa širokim bluzama, uskim košuljama ili „običnim“ pamučnim majicama.

moda6

 Ležerna haljina

Preporučuje se da tokom toplijih dana izbjegavate usku odjeću. Stoga je nešto šira haljina, od laganog materijala i po mogućnosti u nekoj nježnoj boji ili cvijetnog uzorka idealan izbor za sve prilike.

moda7

 Efektna torba

Torba, bez obzira na to šta imate obučeno, nerijetko dolazi u prvi plan bilo kojeg outfita. Sigurno je da veličina torbe zavisi od ukusa i potreba, ali se preporučuje da birate onu koju će detalji učiniti efektnom.

moda8

 Decentni nakit

Čak i ako ste ljubitelj kristala i cirikona potrebno je da u kolekciji nakita imate i nešto jednostavnije komade. Preporučujemo vam da, kada je o nakitu riječ, privlačenje pažnje prepustite jednostavnom i elegantnom satu.

moda9