Ne zaboravite – Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u sklopu svojih aktivnosti, a s ciljem obilježavanja Evropske sedmice prevencije karcinoma grlića maternice, i ove godine organizuje akciju i kampanju na temu edukacije i prevencije karcinoma grlića maternice – IZABERI ŽIVOT – POBIJEDI STID – URADI PAPA TEST. Cilj ovih aktivnosti je da se još jednom apeluje na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, te u toku godine odvoje dan kada će posjetiti svog ljekara i uraditi kontrolni ginekološki pregled sa PAPA testom.

 Prva javna osoba iz regiona, koja je vrlo rado i bez razmišljanja prihvatila poziv Instituta da podrži akciju jeste regionalna pop zvijezda Jelena Tomašević.

 – Zadovoljstvo mi je da podržim akciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Cilj nam je podizanje svijesti i prevencija karcinoma grlića materice. Pozivam vas drage dame, da vodite računa o svom zdravlju i barem jednom godišnje uradite Papa test. Sebi, ali i našim roditeljima, muževima, braći i prijateljima, trebamo zdrave i zato brinimo o našem zdravlju. Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test, rekla je Jelena, koja je bila gost Zenice i imala priliku da razgovara sa timom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane o značaju i realizaciji ove akcije.

 Zahvaljujući predusretljivosti Jeleninog tima, menadžera Predraga Cvetkovića Cveleta, te Andrije i Ivana Petrovića, organizatora i domaćina Jeleninog koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, sve posjetiteljke koncerta su dobile promotivne letke i magnete sa porukom, koji ih detaljnije upoznaju sa značajem prevencije i ovom akcijom.

 U narednom periodu Institut će pozvati, uključiti i animirati još niz poznatih i javnih ličnosti BiH i regiona u ovu akciju, a sve vas do kojih dođe ova poruka pozivamo da najozbiljnije prihvatite ovu poruku, te poslušate savjete stručnjaka.

 Ne zaboravite – Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test.

 Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica