Četvrta pobjeda zaredom: RK Čelik u derbiju savladao ŠR Čelik Junior

Rezultatom 29:25 ekipa RK Čelik bila je bolja od gradskog rivala ŠR Čelik Junior, te tim uspjehom ostvarila četvrtu pobjedu u četiri utakmice zaredom.

Iako je utakmica igrana bez prisustva publike, sigurno je da je to bila prava poslastica za ljubitelje rukometa, te da su obe ekipe dale svoj maksimum.

Rezultat na kraju prvog poluvremena iznosio je šest golova razlika za ekipu RK Čelik, dok je u drugom poluvremenu RK Čelik vodio sa deset golova razliku, no na kraju se razlika ipak smanjila, a utakmica završila sa konačnih 29:25 za RK Čelik. Ovom utakmicom RK Čelik ostvario i četvrtu pobjedu zaredom i sa 12 bodova vodi na čelu tabele Prve lige Federacije BiH-Sjever.

Golman Riad Polić je sa 13 odbrana u prvom poluvremenu bio sjajan, a dobro je branio i Haris Muhić Kire u drugom poluvremenu, gdje je ostvario 10 odbrana. Odbrana RK Čelika je dobro funkcionisala sa Danijelom Jurićem kao komandantom odbrane.

Iskusni Mirza Dervenčić, bek RK Čelika, odigrao je prvo poluvrijeme odlično te tako postigao šest golova, a Kobilica je golgeter utakmice završio utakmicu sa sedam golova.

Iako povrijeđen, krilo RK Čelika Edin Gušić bio je dobar, te postigao šest golova. Slaven Šijaković je za RK Čelik postigao pet golova, Admir Kišić i Aldin Begagić po četiri, a Faris Mrako dva, i to u trenucima kada su golovi bili vrlo važni za ekipu RK Čelik.

Kada je riječ o ekipi Škole rukometa Čelik Junior, najviše golova je postigao Amar Kobilica, koji je sa sedam golova bio i golgeter utakmice. Amel Šabić je postigao šest, a Demir Šabanović četiri gola. Muhamed Ajanović, srednji bek Juniora, koji je dirigent igre Škole Juniora, postigao je tri gola, koliko je pridodao i Anes Suljić. Dobro je branio golman Juniora Ajdin Tufekčić, te upisao 14 odbrana i 2 penala.

Kapiten RK Čelika Faris Mrako, koji je pred utakmicu sa Školom Junior najavio sigurnu pobjedu svog tima kazao je: ”Kao što sam i obećao pred utakmicu sa Školom Junior u svoje i u ime suigrača: naša sigurna i zaslužena pobjeda u gradskom derbiju! Naša pobjeda je čista kao suza i nije nijednog trenutka došla u pitanje. Vodili smo svih 60 minuta, jedno vrijeme i sa 10 golova razlike u našu korist… Rekao sam prijateljima iz Juniora da u utakmici s nama nemaju šta da traže i da sva tri boda idu nama. Tako je i bilo: sada imamo iz četiri utakmice u nizu – četiri pobjede! To smo mi, to je RK Čelik! Idemo dalje! I u Žepče naredne subote idemo na pobjedu!”

Utakmicu sa RK Žepčem Čelik igra 24. oktobra u sportskoj dvorani u Žepču.

Za ekipu RK ČELIK igrali su: Danijel Jurić (1), Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Riad Polić, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (4), Faris Mrako (2), Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić (6), Admir Kišić (4), Ante Dragičević (1), Slaven Šijaković (5), Mario Filipović, Edin Gušić (6), Dženan Hodžić, Harun Alihodžić.

Za ekipu RK ŠKOLA JUNIOR: Salih Čelarević, Amar Kobilica (8), Faris Telalović, Amer Ekinović, Anes Suljić (3), Emel Šabić (6), Ajdin Tufekčić, Dermin Šabanović (4), Edhem Grabus, Omer Suljić, Stjepan Baltić (2), Malik Delić, Jasmin Beganović, Muhamed Ajanović (3), Ismar Đapo, Nikola Nevistić.