U subotu zvanično predstavljanje novog selektora BiH Dušana Bajevića

Zvanično predstavljanje novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dušana Bajevića, biće upriličeno u subotu, kada je u planu i oficijelna press konferencija Nogometnog saveza BiH.

“Konferencija za medije na kojoj će službeno biti predstavljen selektor „A“ reprezentacije Duško Bajević biće održana u subotu 25. januara 2020. godine u 11.00 sati u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, Bulevar Meše Selimovića 95”, objavljeno je danas na stranici krovne kuće bh. fudbala.

Bajević je za selektora izabran 21. decembra prošle godine, s ciljem osposobljavanja reprezentacije za predstojeći baraž u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a prvi veliki test svakako je baražna utakmica sa Sjevernom Irskom, koja je na rasporedu 26. marta ove godine.

Bajević se u svom prvom obraćanju zahvalio svima na podršci, te kazao kako vjeruje u plasman Zmajeva na Euro, što i jeste konačni cilj cijele ove priče. Također je najavio da će stručni štab raditi na ostvarivanju planova, te da će se računati na sve igrače koji su na raspolaganju.

Dodajmo tome i činjenicu da je jučer potvrđeno da će se bivši reprezentativac Senad Lulić, vratiti u tim, što će dodatno ojačati igru naše reprezentacije.

 

Izvor: zenicainfo.ba